Perioada postului este una cu semnificație profundă, dar care adesea provoacă bătăi de cap gospodinelor, mai ales dacă au de organizat mese festive în această perioadă. Nu și pentru echipa Summit Restaurant, care vine să împărtășească cu voi câteva rețete inspirate, ce de altfel sunt potrivite și în cazul găzduirii oaspeților vegani sau pur și simplu când vă este poftă de preparate ușoare, rapide și savuroase.
Iar pentru că postul curent a fost sortit a fi petrecut acasă, împreună cu familiile, detașându-ne de anumite aspecte ale rutinei zilnice, meditând asupra celor ce au fost și urmează să fie, conștientizând cât de mult ne-a lipsit acest «timp liber», vă îndemnăm să experimentați la bucătărie – «oficiul admninistrativ» al casei. 🙂
Astăzi vă propunem să gătim împreună bruschete de post cu roșii. Vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 baghetă;
- 500 gr roșii;
- 4 căței de usturoi;
- 5 linguri ulei de măsline;
- 1 praf de sare;
- câteva frunze de busuioc.
Mod de preparare: Feliem bagheta în felii de grosime medie. Fiecare felie de pâine se unge cu un pic de ulei de măsline, câte o linguriță micuță, puteți pune ulei pe ambele părți ale feliei de pâine, pentru a evita uscarea în exces, dar și pentru a obține un gust deosebit. Se dă bagheta la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Cât încă bagheta e caldă, se taie cățelul de usturoi în jumătate și se unge fiecare felie, pentru a oferi o ușoară aromă de usturoi. Feliem roșiile cubulețe și busuiocul mărunt, le plasăm într-un bol, adăugăm uleiul de măsline rămas și un praf de sare, amestecăm și lăsăm să stea câteva minute, pentru ca să mai iasă sucul. Plasăm roșiile peste feliile de baghetă, încercând a lua cât mai puțină zeamă. Voila, bruschetele sunt gata pentru a fi servite, simple, sănătoase și ușoare în preparare. Nu și când vine vorba de zeci sau sute de invitați. În acest context îți vine în ajutor Summit Catering, cu un meniu de post mai variat, deservire inclusă și mai puține bătăi de cap pentru gospodină.
În Galerie de poze de mai jos, puteți vedea câteva propuneri de post din partea Summit Restaurant & Catering.
- Bruschete cu ardei copt și pătrunjel
- Bruschete cu ciuperci și usturoi
- Bruschete cu ceapă caramelizată și pesto
- Tarta Summit cu legume coapte
- Canape cu cherry pe pat de mazăre
- Canape cu legume coapte
- Canape din fructe
- Rulouri de dovlecei cu legume
- Rulouri cu legume în sos chili
- Mini burgher cu legume grill
- Gazpacho cu grissini
- Sufleu de spanac
- Sufleu de avocado cu oregano
- Salată cu rucola și roșii cherry
Ne-am bucura mult, dacă am reușit să te inspirăm. Iar dacă ai gătit pe baza rețetei propuse de noi, te îndemnăm să ne transmiți poze pe facebook sau instagram: prin mesaj privat la Summit Events sau prin postare publică cu hashtag-ul #inspiratdeSummit.
Vezi Meniul de Post online