fbpx

Cum organizezi o nunt─â de nota 10?

Nunta este un eveniment important ├«n via╚Ťa fiec─âruia, de accea planific─ârile pentru ceremonia respectiv─â sunt complexe ╚Öi ├«ncep de regul─â cu c├óteva luni sau chiar un an mai devreme. Desigur, pute╚Ťi apela la un wedding planner, care de╚Ťine experien╚Ť─â ├«n domeniu, dar o pute╚Ťi face ╚Öi de sinest─ât─âtor, primind satisfac╚Ťie de la organizare.  De fapt, totul devine mult mai simplu dac─â ave╚Ťi entuziasm, r─âbdare ╚Öi sunte╚Ťi informat. Tocmai de aceasta, am decis s─â venim cu c├óteva sfaturi pe etape, pentru organizarea f─âr─â stres a unei nun╚Ťi de nota 10.

  1. Schi╚Ťarea unui plan de ac╚Ťiuni

Chiar ╚Öi nunta ├«n sine este un adev─ârat project management. Iar planificarea este cheia succesului. Planul trebuie bine g├óndit ╚Öi ulterior completat cu denumiri concrete de prestatori care vor participa la eveniment.

  1. Stabilirea conceptul general al evenimentului

Conceptul evenimentului ╚Ťine de tipul nun╚Ťii (modern─â sau tradi╚Ťional─â), num─ârului de invita╚Ťi,  bugetul ce urmeaz─â a fi alocat ╚Öi tematica general─â sau specificul restaurantului. De obicei, la discutarea acestor aspecte particip─â ╚Öi p─ârin╚Ťii ╚Öi eventual na╚Öii.

  1. Alegerea zilei marelui eveniment

Ulterior se parcurge la stabilirea zilei marelui eveniment, care ini╚Ťial pare a fi primul pas ├«n organizare, dar de multe ori depinde de disponibilitatea localului ales. Deseori data aleas─â are conota╚Ťii speciale pentru tinerii logodi╚Ťi.

  1. Alegerea Restaurantului

La alegerea localului ar trebui s─â ╚Ťine╚Ťi cont de designul ╚Öi organizarea s─âlii, amplasarea localului, accesibilitatea, posibilitatea de parcare ╚Öi eventual cazare pentru oaspe╚Ťi. Pentru perioada cald─â, un avantaj semnificativ ar fi accesul la teras─â, pentru pauzele dintre melodii. ├Än privin╚Ťa meniului, este important s─â atrage╚Ťi aten╚Ťia nu doar la pre╚Ť ╚Öi componen╚Ť─â, dar ╚Öi la aspectul bucatelor, aranjarea acestora precum ╚Öi amenajarea/ designul mesei de s─ârb─âtoare. Ruga╚Ťi Event Managerul s─â v─â prezinte poze de la evenimente deja organizate.

  1. Rezervarea serviciilor adi╚Ťionale

De ├«ndat─â ce cunoa╚Öte╚Ťi data exact─â a nun╚Ťii, trebuie s─â selecta╚Ťi ╚Öi s─â compara╚Ťi ofertele prestatorilor de servicii complementare: fotograf, cameraman, moderator, echipa de muzicieni/ dj, candy bar ╚Öi tort, ├«n cazul ├«n care acestea nu sunt oferite de restaurantul gazd─â.

  1. Organizarea decorului și a aspectelor corelate

Pornind de la conceptul ╚Öi restaurantul ales, deja pute╚Ťi alege cromatica, decorul, invita╚Ťiile, m─ârturiile, panoul invita╚Ťilor, panoul pentru poze, albumul  nun╚Ťii etc. Conform ultimelor tendin╚Ťe, mirii opteaz─â pentru decor alb, crem, cu ├«mbinarea diferitelor nuan╚Ťe pastelate, ginga╚Öe, f─âr─â contrast strident de culori, iar decorul din flori vii preponderent este compus din bujori, eustome, anemone, flori fine, f─âr─â miros prea puternic, dar totu╚Öi ├«n dependen╚Ť─â de anotimp. O noutate ├«n materie de design este mobilierul LED care ofer─â culoare petrecerii tale ╚Öi ce e mai important, po╚Ťi alege culoarea potrivit─â conform conceptului evenimentului.

  1. Distrac╚Ťiile

Printre distrac╚Ťiile cu cea mai mare priz─â la public se enumer─â cabina foto sau mai nou cabina GIF, care imortalizeaz─â fragmente vii ╚Öi pl─âcute pentru a fi rev─âzute, totodat─â momentele de magie sau pantomim─â ╚Öi invitarea unui oaspete-surpriz─â. Cu siguran╚Ť─â va fi apreciat ╚Öi Barul LED, care va impresiona prin culoare ╚Öi b─âuturi variate ╚Öi delicioase. Pentru copii ar putea fi invitat un animator care s─â ├«i distreze separat, ├«n a╚Öa fel ╚Öi p─ârin╚Ťi vor avea posibilitatea s─â se relaxeze pu╚Ťin.

  1. Dansul mirilor

Aici trebuie s─â hot├ór├ó╚Ťi dac─â opta╚Ťi pentru un moment simplu ╚Öi improvizat sau o coreografie mai mult sau mai pu╚Ťin complex─â. Este important ca felul ales s─â nu st├ónjeneasc─â niciunul din miri. De regul─â, preg─âtirea dansului are loc cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte de eveniment, dar rezervarea coreografului cu c├óteva luni ├«nainte.

  1. Stabilirea Check list-ului cu moderatorul nun╚Ťii

Perfect este dac─â opta╚Ťi pentru un moderator care va intra ├«n esen╚Ť─â ╚Öi v─â va ajuta s─â deruleze totul ca la carte. Cu c├óteva zile ├«nainte de eveniment, trebuie s─â pune╚Ťi la punct ├«mpreun─â cu moderatorul scenariul final al petrecerii, pentru a fi la curent cu mersul lucrurilor ╚Öi ├«n echip─â s─â asigura╚Ťi o petrecere frumoas─â ╚Öi bine organizat─â.

  1. ├Än concluzie, conteaz─â planificarea, planificarea ╚ÖiÔÇŽ iubirea!

Dac─â exist─â ├«n╚Ťelegere ╚Öi iubire ├«ntre viitorii miri, cu siguran╚Ť─â mega-grandiosul ╚Öi complexul plan poate fi armonios implementat ├«ntr-o frumoas─â sear─â de vis, care marcheaz─â de fapt crearea unei noi istorii de cupluÔÇŽ fericit!


Vom aprecia dac─â ve╚Ťi considera Summit Restaurant pentru serbarea nun╚Ťii de vis. Iar noi ne angaj─âm s─â dep─â╚Öim nivelul a╚Ötept─ârilor voastre.

Ne afl─âm pe str. Tighina 49/3 ╚Öi v─â a╚Ötept─âm cu drag s─â v─â facem cuno╚Ötin╚Ť─â cu localul ╚Öi oferta.

0786 000 88 / office@summit.md